Mi a Dianetika?

 • Mi a Dianetika?

  A Dianetika szó a görög dia = „keresztül” és nousz = „elme” vagy „lélek” szavakból ered, és a meghatározása: „amit a lélek tesz a testtel”.

  A Dianetika olyan módszer, amely segíthet a nemkívánatos érzések és érzelmek, irracionális félelmek és pszichoszomatikus betegségek (amelyeket a lelki stressz okoz vagy súlyosbít) enyhítésében. Legpontosabban arról szól, hogy mit tesz a lélek a testtel az elmén keresztül.

 • Dianetics Symbol
  Mit jelent a Dianetika szimbólum?

  A Dianetika szimbólum a görög delta betűt használja alapvető formájaként. A sávok zöld színűek, a növekedés jelképeként, és sárga színűek, az élet jelképeként. A négy zöld sáv az élet négy alkategóriáját jelképezi, ahogy azt a Dianetika kifejti.

 • Mi az elme?

  Az elme alapvetően egy kommunikációs (információk és gondolatok kicserélésével kapcsolatos) és irányító rendszer a személy és a környezete között. Mentális (elmebeli) képmásokból áll, amelyek a múltbeli tapasztalatok felvételei. Az egyén az elméjét arra használja, hogy a túléléssel kapcsolatos problémákat vessen fel és oldjon meg, és hogy erőfeszítéseit ezeknek a megoldásoknak megfelelően irányítsa.

 • Mi a reaktív elme?

  A reaktív elme a személy elméjének az a része, amely teljesen inger-reakció alapon működik, amely nincs az akaratlagos irányítása alatt, és amely erőt és a tudatossága, céljai, gondolatai, teste és tevékenységei feletti hatalmat gyakorol.

 • Képes a Dianetika technológiája segíteni nekem abban, hogy legyőzzem a bánat és veszteség érzését?

  Igen.

  A Dianetika feltárta minden negatív érzelem, beállítottság vagy érzés forrását. Annak okai, hogy a személy miért érez bánatot vagy veszteséget, el vannak temetve a személy reaktív elméjében, és képesek arra, hogy befolyásolják és irányítsák a személyt.

  A Dianetika technológiája átvezeti a személyt a reaktív elméjén, hogy megtalálja, és véglegesen eltörölje a zaklatottság tényleges forrását. Azáltal, hogy az okokat kezelték, a személy megint képes arra, hogy boldog és egészséges életet éljen.

 • Ki L. Ron Hubbard?

  L. Ron Hubbard a Dianetika és Szcientológia technológiáinak alapítója. Filozófiáit több mint 5000 írásos műben (köztük több tucat könyvben), valamint 3000 hangszalagra rögzített előadásban részletezte. Tanításait emberek az élet minden területén rendszeresen használják, hogy növeljék saját képességüket, és hogy segítsék társaikat, és hat kontinensen alapítottak Szcientológia missziókat és egyházakat.

  A világ minden részéről érkező elismerések L. Ron Hubbardnak – beleértve díjak és kitüntetések ezreit egyénektől és csoportoktól, valamint művei népszerűségét az élet minden területén – csupán az egyik jele technológiái hatékonyságának. Ennél fontosabb, hogy több milliónyi ember van világszerte, aki úgy gondolja, hogy nincs nála jobb barátja.

 • Hogy kezdődött a Dianetika?

  A Dianetika technológiáját a híres amerikai író és filozófus L. Ron Hubbard fejlesztette ki.

  L. Ron Hubbard 1923-ban kezdte meg az elme tanulmányozását. Kiterjedt utazásain és számos kultúra tanulmányozásán keresztül a világ különböző tájain és tudományos kutatások által kifejlesztette és tesztelte az ember első teljesen működőképes technológiáját.

  1950-ben megírta a Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya című könyvet, egy átfogó művet, amely részletezi felfedezéseit és a technikáit, és amely az első és egyetlen döntő jelentőségű kézikönyv az elme tárgyában.

  A Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya egyik napról a másikra országos bestseller lett Amerikában. 1950 nyara végére az emberek az egész országban nemcsak olvasták a könyvet, de csoportokat szerveztek, hogy alkalmazzák a Dianetika technikákat. A könyv azóta is bestseller maradt, és majdnem négy évtizeddel a megjelenése után ismét első helyre került a New York Times bestsellerlistáján. És továbbra is ott szerepel a világ bestseller listáin.

 • A Dianetika egyetlen ember munkáján alapul?

  Míg a Dianetika technológiáját L. Ron Hubbard fedezte fel, ő ezt írta: Köszönet illeti az ötvenezer éves kultúra gondolkodóit, akiknek elmélkedései és megfigyelései nélkül a Dianetika létrehozása és felépítése nem lett volna lehetséges. Külön köszönet illeti a következőket:


  „Anaxagorasz, Thomas Paine, Arisztotelész, Thomas Jefferson, Szókratész, René Descartes, Platón, James Clerk Maxwell, Euklidész, Charcot, Lucretius, Herbert Spencer, Roger Bacon, William James, Francis Bacon, Sigmund Freud, Isaac Newton, van Leeuwenhoek, Joseph Thompson fregattkapitány, William A. White, Voltaire, Will Durant, Alfred Korzybski gróf és az atomi és molekuláris jelenségeket, matematikát és a humán tárgyakat tanító oktatóim a George Washington Egyetemen és a Princeton egyetemen.”

 • Hogyan tudhatok meg többet a Dianetika technológiájáról?

  Vársárolja meg a Dianetika önfejlesztő csomagot. Ez a csomag minden anyagot tartalmaz, amelyre szüksége van, hogy megértse és alkalmazza a Dianetika technológiáját.

  Részt vehet ingyenes bevezető filmvetítésen is a világszerte található több száz Hubbard Dianetika Alapítvány és Dianetika központ egyikében, és megtekinthet filmeket a Dianetikáról.

  Kattintson ide, hogy megkeresse a világ önhöz legközelebbi Dianetika központját.

 • Hogyan találhatok valakit, akivel együtt auditálhatom a Dianetika eljárásait?

  Ellátogathat bármelyik Hubbard Dianetika Alapítványba vagy Dianetika központba, ahol olyan emberekkel fog találkozni, akik érdeklődnek a Dianetika auditálás után, pont úgy, mint ön. Megszokott, hogy két ember egymást auditálja Dianetikával: az A személy a B személyt, majd a B személy az A személyt, és így tovább.

  Bátoríthatja egy barátját vagy családtagját, hogy tudjon meg többet a Dianetikáról, és ezután elkezdhet velük auditálni. A Dianetika eljárásait könnyű megérteni és könnyű alkalmazni. Bármely két elegendően intelligens ember meg tudja tanulni a Dianetikát, és el tudja kezdeni megszabadítani magát a reaktív elmétől.

  Ha távol lakik a Dianetika központoktól, ne keseredjen el! Több mint 20 millió példány kelt el a Dianetikából, és kétségtelen, hogy vannak emberek az ön környékén is, akik olvasták a könyvet, és akarnak auditálást. A Nemzetközi Hubbard Dianetika Alapítvány működtet egy szolgálatot azok számára, akik szeretnék felvenni a kapcsolatot olyanokkal, akik érdeklődnek a Dianetika auditálás iránt.

 • Mennyire kell gyakorlottnak lennem, hogy auditálhassak a Dianetikával?

  A Dianetika precíz tárgy, az alapelvei könnyen megérthetőek és könnyen alkalmazhatóak. Ha ön elegendően intelligens, egyáltalán nem lesz gondja azzal, hogy megértse a Dianetikát, vagy megtanulja alkalmazni.

 • Mit fog tenni értem a Dianetika?

   A Dianetika technológiája élete legnagyobb kalandjára kalauzolja majd el: utazás az elméjébe és valódi képességeinek felfedezése.

   A Dianetika segíteni fog önnek megérteni az elméjét, hogy miből áll, és hogy hogyan működik. Fel fogja fedezni, hogy a reaktív elme hogyan befolyásolja az életét.

   A Dianetika technológiájának alkalmazásával meg tud szabadulni a reaktív elméjétől.

   Más és más emberek más és más hasznot nyernek a Dianetika technológiájának eredményeképpen. Néhány azok közül, amelyekről a Dianetika használói beszámoltak:

  • Megnövekedett energiaszint.
  • Javult érzékek.
  • Nagyobb boldogság.
  • Kevesebb baleset.
  • Csökkent stressz és szorongás.
  • Nagyobb intelligencia.
  • Gyorsabb reakcióidő.
  • Jobb kapcsolat másokkal.